Контакти

Телефон

+38 (044) 494-04-26

E–mail

office@agro-region.com

Адреса

Kungsgatan 33, Box 1364, 111 93 Stockholm, Sweden

детальніше

© AGRO-REGION. All rights reserved.

UA EN
UA EN

У Агро-Регіон автоматизовано понад 30 бізнес-процесів


18. 10. 24

 

У Групі компаній Агро-Регіон облік та автоматизація бізнес-процесів об’єднана у власній ERP системі, що дозволяє бути гнучкими та швидко реагувати на запити бізнесу.

 

Про це зазначає директор IT NEBULA ГК Агро-Регіон Вадим Янчук.

 

«Зміни в технологіях, ринкових умовах і вимогах до бізнесу змушують нас безперервно адаптуватися, тому корпоративну ERP систему ми постійно вдосконалюємо та інтегруємо з іншими ІТ-рішеннями, щоб мати відповіді на всі запитання в одному місці. На сьогодні автоматизовано понад 30 процесів та постійно працюємо над новими», — констатує він.

 

З крайніх проєктів — закінчили автоматизацію Миропільського елеватора та разом з диспетчерською службою диджиталізували облік збиральної кампанії, у наступному році у планах автоматизувати елеватор в Заворичах.

 

«Серед масштабних проєктів — розробка «з нуля» власної системи для управління земельним банком. Це було ризиковано, однак у результаті отримали систему, яка значно спрощує життя земельній службі, фінансовому департаменту, бухгалтерії та дозволяє топ-менеджменту оперативно отримувати відповіді на виникаючі запитання», — зазначив Вадим Янчук.

 

На його переконання, «ІТ-рішення — це як ліки, потрібно знати, що саме потрібно, для чого та в яких дозах. Майже ніколи не виходить просто щось купити, поставити на стіл та отримати максимальний результат».

 

Загалом IT-консалтинг у Агро-Регіон виглядає наступним чином:

 

  • Віртуалізація та інфраструктура: Vmware ESXI, всі критичні сервери фізично рознесені по захищеним датацентрам.
  • Офісні та корпоративні рішення: Google Workspace, People Force, Document.Online, Вчасно.
  • Управління агровиробництвом: Cropwise, Fieldview, Wialon, Vkursi zemli.
  • Аналітика та звітність: Power BI, Looker Studio, CRM, Creatio ProZemli.
  • Штучний інтелект та автоматизація: самостійно розроблена ML-ка для підрахунку рослин по знімкам з дронів, активно використовується Chat GPT та на базі нього декілька рішень в розробці.

 

При цьому Вадим Янчук додає, що штучний інтелект має потенціал замінити певні рутинні та механічні завдання в агросфері, однак повна заміна людського фактору малоймовірна.

 

«Найбільш ефективним підходом буде інтеграція ШІ як інструменту, який підвищує продуктивність та ефективність, дозволяючи людям зосередитися на більш складних та творчих аспектах роботи. Автономні трактори та комбайни вже починають використовуватися, дрони та супутникові знімки з ШІ-аналітикою в значній мірі вже допомагають при огляді полів, допомагаючи виявляти проблеми з рослинами. ШІ-системи можуть надавати рекомендації щодо кращих практик вирощування, догляду за рослинами, допомагаючи агрономам. Стане можливим моделювання різних умов росту для вибору оптимальних стратегій посіву та догляду», — резюмував він.

новини