Контакти

Телефон

+38 (044) 494-04-26

E–mail

office@agro-region.com

Адреса

Kungsgatan 33, Box 1364, 111 93 Stockholm, Sweden

детальніше

© AGRO-REGION. All rights reserved.

UA EN
UA EN

Агроспільнота закликає Укрзалізницю встановити чіткі правила на аукціони


26. 07. 24

Жовті вагони Agroregion на залізничній станції

 

Агроспільнота закликає АТ «Укрзалізниця» встановити чіткі зрозумілі норми та дати проведення аукціонів і кількість вагонів, що виставляються; надати можливість по всьому парку планувати перевезення з глибиною 3 місяці та більше, а залишок допродавати на споті, а також автоматизувати процеси висвітлення вузьких місць у реальному часі на всю глибину планування, що дасть змогу змістити контракти на кілька днів для уникнення простоїв через перенавантаження.

 

Збільшувати власний парк вагонів чи брати їх у довгострокову оренду — це один із виходів уникнення впливу УЗ, але на це потрібен час.

 

«Дійсно, приватний бізнес за можливості інвестує у вагони, знижуючи складову логістичних витрат, найбільш волатильну впродовж останніх років, — зазначає віцепрезидентка УКАБ Катерина Рибаченко. — Як результат — маємо бум виробництва вітчизняних вагонів, що не може не радувати. Окрім того, більш сучасні вагони — це краща якість зерна та менше втрат».

 

У свою чергу заступник директора з логістики Групи компаній Агро-Регіон Микола Муравйов вказує, що у сезон 2023/2024 вартість вагонів УЗ з 600 грн без ПДВ за добу у піковий період підвищилася у 5 разів — до 3000 грн без ПДВ за добу.

 

«Варто також враховувати не лише вартість вагону, але і розрахункові швидкості руху, які теж досить суттєво впливають на вартість логістики у вагонах УЗ. За розрахунковими швидкостями руху, УЗ рахує розрахункову кількість днів використання вагону у рейсі. Дані швидкості УЗ може змінювати кожного місяця. «Математика розрахунку» зрозуміла тільки самій УЗ і не завжди має сенс. Чим повільніше їде чи «повзе» вагон, тим вища вартість доставки», — зазначає Микола Муравйов.

 

Детальніше

новини