Контакти

Телефон

+38 (044) 494-04-26

E–mail

office@agro-region.com

Адреса

Kungsgatan 33, Box 1364, 111 93 Stockholm, Sweden

детальніше

© AGRO-REGION. All rights reserved.

UA EN
UA EN

Катерина Рибаченко: Бізнес в Україні продовжує інвестувати під час війни, завдяки підтримці держави та партнерів


16. 09. 24

 

Українському бізнесу під час повномасштабної війни потрібна допомога та гарантії для подальшого розвитку. Про це заявила Катерина Рибаченко, членкиня наглядової ради Агро-Регіон та віцепрезидентка УКАБ, під час панельної дискусії про інвестиції на конференції #LFM24 — Ефективне управління агрокомпаніями.

 

Катерина Рибаченко зазначила, що попри виклики, з якими стикаються українські підприємства, бізнес, зокрема і Агро-Регіон, не зупиняється і продовжує інвестувати в пріоритетні напрямки. Основні інвестиції спрямовані на мінімізацію ризиків та підвищення операційної ефективності, а також на підтримку Збройних Сил України.

 

Зокрема, Агро-Регіон активно інвестує у розширення парку вагонів і вантажівок, збільшення кількості сільськогосподарської техніки, а також у проєкти з енергонезалежності та енергоефективності. Ці ініціативи дозволяють компанії зробити свої процеси більш стійкими та посилити вертикальну інтеграцію.

 

«Часи дійсно непрості, але хочеться відзначити, що держава робить вагомі кроки для підтримки бізнесу. Автоматичне повернення ПДВ працює без збоїв, програма кредитування 5-7-9% залишається доступною, а також функціонує програма компенсації до 25% за купівлю української техніки та обладнання. Такі ініціативи додають впевненості та стимулюють бізнес продовжувати працювати й інвестувати», — підкреслила вона.

 

Катерина Рибаченко також подякувала партнерам з проєкту USAID, без яких, за її словами, багато важливих рішень не було б реалізовано. Завдяки їхній підтримці вдалося оперативно вирішити питання з логістикою, зберіганням продукції та забезпеченням альтернативними джерелами енергії.

 

Окрім інвестицій в основні процеси, Агро-Регіон продовжує активно підтримувати громади, на території яких працює. Як наголосила Рибаченко, кожен пай у 3 гектари — це родина з села, яка має свої потреби.

 

Компанія не тільки сплачує податки та створює нові робочі місця, але й надає постійну допомогу мобілізованим працівникам і працює з запитами громад, пропонуючи соціальну підтримку та допомогу.

 

новини